ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις...

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 07 2017 
Ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις των νεαρών πελαργων που βλέπουμε από την κάμερα στην Φιλιππιάδα. 
Η φωτογραφία (screenshot) είναι σημερινή (26.07.2017) και όπως βλέπουμε - στην φωλιά είναι τρεις πελαργοί (αντί για 4). Ο ένας πέταξε και γύρισε περίπου μετά από 60 λεπτά.
Την πρώτη, κανονική πτήση (μικρής διάρκειας και πάλι) είχαμε όμως χθες (25.07.2017), το μεσημέρι, και αυτή ημερομηνία σημειώνουμε σαν ξεκίνημα της "ιπτάμενης ζωής" των νεαρών αυτών. Να διευκρινίσω, ότι δεν μπορούμε να θεωρήσουμε σαν "πρώτη πτήση" το πεταγαμα από το μπαλκόνι προς την φωλιά στις 24.07, γιατί αυτό ήταν αναγκαίο.
Έτσι την πρώτη πτήση την σημειώνουμε με την ημερομηνία 25.07.2017- ακριβώς 65 μέρες από τότε που εκκολάφτηκε ο πρώτος νεοσσός. Δηλαδή όλα κανονικά και στην ώρα τους.
Από'δω και μπρος θα βλέπουμε όλο και πιο τακτικά να φεύγει ένας νεαρός (η δυο) από την φωλιά και μια μέρα θα δούμε ότι η φωλιά θα είναι άδεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι μόλις τα νεαρά πουλιά θα αρχίσουν να πετάνε θα φύγουν οριστικά - για αυτό θέλουν (και έχουν) λίγο χρόνο ακόμα.
Αν και οι πρώτες πτήσεις των πελαργων δεν διαρκούν συνήθως πολύ ώρα - δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα λείπουν από την φωλιά σε κάθε πτήση (ο χρόνος θα μεγαλώνει μέρα με την μέρα). Θα τους βλέπουμε όμως ακόμα να γυρίζουν στην φωλιά, να μένουν εκεί την νύχτα και (πιο σπάνια) να ταΐζονται από τους γονείς τους. Καλές πτήσεις να έχουν!
Ο σύνδεσμος για τους πελαργούς της Φιλιππιάδας είναι αυτός:http://filoiko.blogspot.gr/
(εκκολάφτηκαν λίγο αργότερα - έτσι ακόμα μπορούμε να χαιρόμαστε την παρουσία τους)
Eva Stets.

Δεν υπάρχουν σχόλια: